KAEDAH PERMOHONAN NCAGE

Permohonan boleh dibuat melalui 2 kaedah berikut:

 1. Laman web NATONCAGE Tool
      https://eportal.nspa.nato.int/AC135Public/CageTool/home
 2. Hadir ke Pejabat Penguasa Katalog ATM (MAFCA)
Alamat  Hubungi 
Penguasa Katalog Atm (MAFCA)
Kementerian Pertahanan 2
Aras 3, Blok A Bangunan Zetro
Jalan 9/27c, Seksyen 5,Wangsa Maju
53000 Kuala Lumpur
Malaysia 
Mej Azahan bin Mansor TUDM
(Ketua Bahagian Operasi)
Tel : +6011- 65277661
Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
cc : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

 1. Setiap permohonan hendaklah menggunakan borang BAT L 572 (MF-7). Lihat Kembaran A.
 2. Pihak Pengilang atau Pembekal yang membekalkan barang-barang keluarannya kepada ATM melalui perjanjian kontrak hendaklah mematuhi Klausa Kodifikasi Kontrak (CCC) sebelum NCAGE Code dapat diberikan.
 3. NCAGE Code tidak akan diberi kepada penjaja, agensi atau mana-mana badan yang menjadi orang tengah kecuali bagi badan-badan yang menjadi sumber untuk mendapatkan barang bekalan.
 4. Pengilang, Pembekal, Penyedia Perkhidmatan serta Pertubuhan atau badan-badan bukan kerajaan yang berurusan dengan negara luar bagi keperluan untuk mendapatkan NCAGE Code untuk tujuan tertentu akan diberikan sekiranya difikirkan layak.
 5. Pengilang, Pembekal atau Penyedia Perkhidmatan yang mempunyai kilang, syarikat, pejabat, pertubuhan dan sebagainya mestilah mempunyai sijil pendaftaran samada melalui Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) atau Kementerian Kewangan.
 6. Pengilang, Pembekal atau Penyedia Perkhidmatan hendaklah menyediakan Profil atau butir-butir mengenai syarikat, perkhidmatan atau pertubuhan serta produk yang dikeluarkan untuk rujukan.
 7. Sebarang perubahan tentang maklumat syarikat dari segi nama syarikat, alamat, nombor telefon, individu yang menguruskan dan sebagainya, hendaklah dimaklumkan kepada pihak MAFCA ataupun boleh layari laman Web NCAGE Tool https://eportal.nspa.nato.int/AC135Public/scage/CageList.aspx bagi tujuan kemaskini. Maklumat-maklumat ini diperlukan untuk mengemaskini rekod di NATO Support Agency (NSPA). Kegagalan memberi sebarang perubahan mengenai syarikat tuan, pihak kami tidak akan bertanggungjawab diatas pembatalan kod pendaftaran tersebut.

 

KAEDAH PERMOHONAN NSN

NATO COMMERCIAL AND GOVERNMENT ENTITY CODE (NCAGE)

NCAGE List Januari 2023 seperti di Kembaran B