Berita Terkini

Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Jasamu Dikenang 2017

KLUANG - 16 Julai 2017

Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, YBhg Dato' Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi menyempurnakan Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Jasamu Dikenang 2017 Peringkat Negeri Johor, Kementerian Pertahanan bertempat di Kem Mahkota, Kluang, Johor.

Seramai 61 orang penerima telah menerima APC pada kali ini (termasuk daripada JLKN Johor). Manakala seramai 23 orang penerima Pingat Pekerti Terbilang, 29 bakal pesara menerima Anugerah Jasamu Dikenang dan 13 orang penerima Sijil Penghargaan Anugerah Briged Sukarelawan Khidmat Negara (BSKN) turut diraikan dalam majlis tersebut.

Turut hadir Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan), YBhg Dato' Zaiton Johari; Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan), YBhg Dato' Mohd Zainy Mohamed Zain; Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), YBhg Dato' Hjh Junaidah Kamarruddin; Ketua Pengarah JLKN, YBhg Dato' Mohmed Asri Yusof; Panglima 7 Briged, YBrs Brig Jen Mohd Hassan Lokman; Pegawai Tadbir Awam 7 Briged, YBrs Encik Mohd Firdaus Zainal Abidin; serta Pegawai-pegawai Kanan Kementerian Pertahanan dan ATM.

Cetak Emel

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Rabu, 23 Mei 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input