PORTAL RASMI

KEMENTERIAN PERTAHANAN

MALAYSIA

30 YEARS
In The
DEFENCE SHOW BUSINESS

Berita Terkini

Kuala Lumpur - 16 Jun 2017  

Menteri Pertahanan Malaysia, YB Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein menerima sumbangan bungkusan Hari Raya daripada Yang DiPertua Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri ( BAKTI ), YABhg Datin Paduka Seri Rosmah Mansor dalam Majlis Penyampaian Sumbangan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2017 kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Auditorium Kementerian Pertahanan.

Penyerahan sumbangan wang zakat kepada Tabung Zakat ATM turut diadakan. Wang zakat tersebut akan disalurkan kepada asnaf-asnaf yang terdapat dalam ATM bagi program dakwah, program saudara baru, program peningkatan syiar Islam, bantuan prasarana masjid dan program kesihatan kepada yang memerlukan.

Turut hadir ke majlis ini Panglima Angkatan Tentera, YM Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Bin Raja Mohamed Noor, Yang Berbahagia Dato' Sri Abdul Rahim Bin Mohamad Radzi, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan. Ahli-ahli BAKTI, ahli-ahli BAKAT ATM serta para Penyumbang Barangan Hari Raya Aidilfitri serta pegawai kanan tentera dan awam.

Pengumuman

 • PERHEBAT menawarkan Skim Pembiayaan Mikro Usahawan Veteran ATM sehingga RM50,000.00. Untuk maklumat lanjut layari www.perhebat.net.my atau hubungi 03-6156 9412 sambungan 212/272

  Selanjutnya

 • Tatacara pemakaian pelawat Kementerian Pertahanan Malaysia

  Selanjutnya

 • Makluman Tender

  Sila klik di sini untuk makluman berkenaan tender.

   

  Selanjutnya

Facebook
Instagram
Youtube
Twitter
Borang
Contact
RSS
Feedback
Mobile

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input