PORTAL RASMI

KEMENTERIAN PERTAHANAN

MALAYSIA

SENTIASA
BERSEPADU
DI ANGKASARAYA
GAGAH
SETIA
SEDIA
BERKORBAN

Berita Terkini

 WACANA PATRIOTIK TAJUK

WACANA PATRIOTIK TAJUK "PERTAHANAN NEGARA TANGGUNGJAWAB BERSAMA"

Kuala Lumpur, 11 Oktober 2018 - Wacana Patriotik bersama tiga ahli panel iaitu Menteri Pertahanan, YB Tuan Haji Mohamad bin Sabu, Panglima Angkatan Tentera (PAT), YBhg Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Panglima Hj Zulkifli bin Hj Zainal Abidin, Mantan Ketua Setiausaha Negara, YBhg Tan Sri Abd Halim Ali, dengan tajuk "Pertahanan Negara Tanggungjawab Bersama" di Auditorium Wisma Pertahanan.

 STRIDE FUN & FAMILY RUN BERSEMPENA SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-50 STRIDE

STRIDE FUN & FAMILY RUN BERSEMPENA SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-50 STRIDE

Bangi, 6 Okt 2018 - Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, YBhg Dato' Halimi bin Abd Manaf menyempurnakan Majlis Pelepasan STRIDE Fun & Family Run bersempena Sambutan Ulang Tahun ke-50 STRIDE di Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi.

Pengumuman

 • LTAT  akan melaksanakan pembayaran caruman melalui pengkreditan terus ke akaun bank tuan/puan dimana no. kad pengenalan akan digunakan sebagai ID utama.

  Selanjutnya

 • LTAT sentiasa komited untuk meningkatkan sistem penyampaian perkhidmatan yang cemerlang dengan menyediakan pelbagai faedah kepada pencarum-pencarumnya.

  Selanjutnya

 • LTAT di dalam melaksanakan pelbagai program Tanggungjawab Sosial Korporatnya (CSR), sedang membina 2,000 unit kediaman mampu milik di atas

  Selanjutnya

 • Tatacara pemakaian pelawat Kementerian Pertahanan Malaysia

  Selanjutnya

 • Makluman Tender

  Sila klik di sini untuk makluman berkenaan tender.

   

  Selanjutnya

Facebook
Instagram
Youtube
Twitter
Borang
Contact
RSS
Feedback
Mobile

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Jumaat, 12 Oktober 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input