Pra Retreat Hala Tuju MinDef 2017

Kuala Lumpur - 22 Disember 2016

Menteri Pertahanan, YB Dato' Sri Hishammuddin Tun Hussein telah mempengerusikan Pra Retreat Hala Tuju MinDef 2016 di Wisma Perwira, Kuala Lumpur.

Turut serta adalah Timbalan Menteri Pertahanan, YB Dato' Sri Mohd Johari Baharum, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, YBhg Dato’ Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan), YBhg Dato' Mohammad Foad Haji Abdullah, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), YBhg Dato' Hjh Junaidah Kamarruddin, Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan), YBhg Dato' Zaiton Johari, Panglima Angkatan Tentera, YM Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor, Panglima Tentera Darat, YBhg Jen Dato’ Sri Zulkiple Hj. Kassim , Panglima Tentera Laut, YBhg Laksamana Tan Sri Ahmad Kamarulzaman Hj Ahmad Badaruddin, Panglima Tentera Udara , YBhg Jen Dato' Sri Hj Affendi Buang TUDM, pegawai-pegawai kanan serta pegawai-pegawai tentera dan awam Kementerian Pertahanan.

Pra Retreat ini bertujuan untuk menilai pencapaian Hala Tuju MinDef yang telah dilaksanakan sepanjang tahun 2016 dan mengenalpasti aspek yang akan difokuskan untuk Hala Tuju MinDef pada 2017.

Print Email

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Ministry of Defence Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Copyright @ 2018 MINISTRY OF DEFENCE MALAYSIA | Best viewed using Internet Explorer 11 and above, Mozilla Firefox and Chrome

Last Modified : Monday, 14 May 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input